Ervaringen van ouders

Ervaringen van ouders die jou zijn voor gegaan:

* “De  wandelcoaching sessie voelde vanaf het begin af aan vertrouwd, omdat ik Nicoline al goed kende. Toch wist ik niet precies wat me te wachten stond en besloot het over me heen te laten komen. Er waren meerdere onderwerpen die mijn aandacht hadden en Nicoline vroeg me, voordat we begonnen, de belangrijkste te kiezen. Ook was het de bedoeling dat ik me open stelde voor alles wat er op mijn pad zou komen.

Het was een erg bijzondere ervaring want al snel werd mij door de natuur getoond wat voor mij belangrijk was op dat punt in mijn leven en dat ik ook van bepaalde gebeurtenissen en oude patronen afscheid kon nemen. Een ongelooflijke kracht, sierlijkheid en speelsheid kreeg ik te zien via de natuur wat te vergelijken is met mijn eigen persoonlijkheid. Prachtig om te ervaren. De natuur staat zo dichtbij de mens en als je je ogen en je zintuigen ervoor opent heeft ze je alles te bieden wat je maar nodig hebt.

Nicoline is een kei en fantastisch mens om je hiermee te begeleiden en stelt de juiste vragen op het juiste moment. Er is ruimte voor stiltes en voor verwerking van je eigen proces tijdens de wandeling. Er is ruimte voor een lach en een traan.

Deze sessie heeft mij erg geholpen om letterlijk en figuurlijk mijn verleden, heden en toekomst op een andere manier te zien. Het werd voor mijn eigen neus weerspiegeld tijdens de wandeling. Er is niet veel nodig om nieuwe inzichten te verwerven, je moet ze alleen willen zien en ervaren. Dank je wel Nicoline voor deze machtig mooie sessie. Het heeft me weer dichter bij mezelf gebracht en me vertrouwen gegeven om nieuwe paden in te slaan.
Lieve groet”

 

*Toen ik Nicoline benaderde dacht ik mijn coachvraag helder te hebben. Al wandelend en pratend begeleidde Nicoline me subtiel met de juiste vragen naar de vraag achter de coachvraag.
Nicoline straalde rust en hartelijkheid uit waardoor ik geen enkele moeite had mezelf open te stellen en gevoelens toe te laten. Steeds wanneer ik (te snel) schakelde naar mijn ratio, haalde zij me terug naar mijn gevoel. Daar lag ook precies het antwoord op mijn primaire coachvraag. Dat was een verrassend inzicht achteraf gezien.

De omgeving leende zich voor mooie metaforen en al wandelend, afgewisseld met stilstaan en stil zijn, heb ik toch nog wat “oud zeer” opgeruimd. Nicoline gaf me net dat zetje dat ik op dat moment nodig had in mijn persoonlijke ontwikkeling en ik ben haar daar dankbaar voor. Het was voor mij ook een eyeopener hoeveel rust en schoonheid de natuur je biedt wanneer je er echt voor open staat en je jezelf bewust bent van de omgeving. Met Nicoline als warme, begripvolle, deskundige en gezellige persoonlijkheid naast me was het een fijne ochtend waarna ik me heerlijk ‘licht’ voelde en waarin ik tegelijkertijd gevoed was met mooie inzichten.
Dank je wel Nicoline voor je warme begeleiding en ondersteuning”.

IMG_20140918_101729*” Ik vond het een bijzondere ervaring! Al lopend, met een mooie vertraging (mijn uitdaging en coach thema van nu)  kwamen we bij een hek, Nicoline hielp mij bij de associatie bij een stuk onverwerkt verleden met mijn vader. Het hierbij stil staan, het openen en de stap door het hek heen loste dit stukje op. Heerlijk en vrij!

We vervolgden naar de plek waartoe ik uitgenodigd werd door het bos. Daar aangekomen voelde ik de zon, ik voelde me vrij! Ik ervaarde de ruimte, de zon, de warmte, de ruimte die er is voor mij. De dode boom voor ons staat voor mij voor nieuw leven, voor opnieuw kunnen beginnen.
De paddenstoelen staan voor mij voor de opties van het leven, van het moment. Welke keuze ga ik maken….
Wat het mijzelf opgeleverd heeft:

Ik mag mijn eigen keuzes maken! Ik mag dat doen met speelse vrijheid. Bij twijfel mag ik de natuur in en daar vragen naar mijn antwoorden.

Vertraging; Door te vertragen hoef ik niet zo hard(hart) te lopen, doe ik de dingen bewuster, zeg of doe ik de dingen vanuit mijzelf.

Door te vertragen zie en voel ik wat ik doe en kan ik veel beter bij mijzelf blijven. Dat brengt mij geluk en vertrouwen in mijzelf en daardoor ook in de ander.
Dank je wel Nicoline!
Lieve groet”


*Ondanks dat wij elkaar maar een paar keer gesproken hebben heeft dat voor mij mijn ogen geopend. Ik heb genoeg tools van je gehad om anders met mijn dochter om te gaan en om mezelf meer open te stellen voor haar. Daar ben ik in de praktijk ook echt bewust mee bezig. Het heeft mij voor nu op weg geholpen om bepaalde situaties beter aan te kunnen en aan te voelen. Ondanks dat het kort was, heb ik de gesprekken als zeer prettig en leerzaam ervaren”.

 

* “Het is inmiddels iets meer dan twee weken geleden dat ik met Nicoline ben gaan wandelen in een prachtig bos. Van te voren had ik het onderwerp nog niet helemaal helder. Ik ben erover gaan praten en Nicoline stelde precies de juiste vragen om helderheid te creëren. De wandelsessie kon beginnen.

In het bos kwamen we plekken of voorwerpen tegen die van betekenis waren voor mij, IMG_20150614_145423zoals een roofvogel, een hondje die kwispelend naar ons toe kwam, een hek met een poort en een stok die (voor mij) op een bijzondere plek lag. Door de rust die Nicoline uitstraalde, de warme liefdevolle aandacht, het geen oordeel hebben, de juiste vragen stellen op het juiste moment, haar kundigheid en haar ervaring kon een voor mij zeer heftige gebeurtenis uit mijn leven besproken worden en mochten de tranen er zijn.  Ik voelde me veilig om mij open te stellen voor dat wat die dag gezien mocht worden en daardoor geheeld kon worden.

De afgelopen weken heb ik meer tijd en aandacht voor mezelf gehad. De zwaarte heb ik achtergelaten in het bos, er is echt iets van me afgevallen. Dank je wel Nicoline voor deze mooie, waardevolle inzichten en jouw liefdevolle manier van coachen. Ik voelde me heel erg veilig bij je!”.

 

* “Het heeft mij bij een tijdje geduurd voordat ik de stap durfde te wagen om contact op te nemen voor een Coach Wandeling. Ik schaamde me in eerste instantie een beetje omdat ik klem zat, maar dat viel heel snel weg vanwege de prettige begeleiding van Nicoline. En wat is dat heerlijk zo in de natuur, het praten wordt daardoor veel makkelijker en ik heb veel inzichten gekregen waardoor ik me meer bewust ben geworden van mezelf. Ik vond het een bijzondere ervaring!”.

 

*”Wat een inzicht heb ik van je gekregen en wat een nieuwe ervaring was het om samen in het bos te zijn. Ook wel confronterend af en toe, maar nu weet ik wel waarom mijn kind zo huilt en wat hij hierin aan mij laat zien. Het klopte voor mij precies wat je me terug gaf. En mooi om te ervaren dat ik dat ook terug zag in de natuur”.

Kijk voor meer informatie over Wandelcoaching in de natuur op Wandelend stilstaan voor ouders en op Thema pakketten.

 

Deel deze info in zijn geheel met anderen met vermelding van mijn naam...... Share on FacebookShare on LinkedInEmail this to someone