Wie ben ik

Mijn naam is Nicoline Valkenburgh. Ik ben getrouwd en ik ben moeder van twee pubers van 13 en 16 jaar. Het is mijn missie om ouders te helpen meer rust, liefde, harmonie en verbinding te creëren in zichzelf en in hun gezin!

Door mijn ervaringen als moeder, het begeleiden van gezinnen, het volgen van opleidingen en trainingen en het werken aan mezelf heb ik mijn eigen visie ontwikkeld die ik sinds 2012 binnen mijn eigen bedrijf uitdraag. Klik hier om mijn CV te bekijken.

Ik ben opgegroeid in een gezin met vier kinderen waarvan ik de helft van een tweelingIMG-20160829-WA0004 ben. De liefde voor de natuur heb ik meegekregen van mijn moeder. Als kind was ik al graag buiten en al onze vakanties stonden in het teken van kamperen, fietsen, wandelen en erop uit met de rugzak. Ook nu in mijn eigen gezin ben ik veel in de natuur te vinden. Zomers trokken we regelmatig de bergen in voor een huttentrektocht. Nu zij pubers zijn willen ze dat niet meer en maken mijn man en ik samen wandeltochten.

Mijn sensitiviteit en spiritualiteit heb ik van mijn vader meegekregen. Hierdoor heb ik al jong geleerd wat hooggevoeligheid is. Het is voor mij de normaalste zaak van de wereld omdat ik ermee ben opgevoed en opgegroeid. Het mocht er helemaal zijn en daardoor heb ik veel kennis en wijsheid meegekregen waar ik nu anderen mee verder kan helpen. Ik kan makkelijk op je afstemmen om je optimaal te begeleiden.

Er zijn ook momenten geweest dat ik mijn hooggevoeligheid lastig vond. Als kind heb ik me niet altijd begrepen gevoeld. Ik voelde veel mee met de emoties van anderen. Ik wist toen nog niet welke emotie van mij was en welke van de ander. En wonende in een groot gezin kan dan, alles bij elkaar, best veel zijn. Ik raakte vaak overprikkeld wat een negatief effect in mijn gedrag teweeg bracht. Voor mijn gezin van herkomst en school was het niet altijd makkelijk, maar daar werd in die tijd helemaal niet over gepraat.

Als puber  kon er ik er met niemand in mijn vriendengroep over praten. De meesten vonden het eng en het onderwerp hooggevoelig werd nog niet zo ontvangen als nu. Daarin heb ik me weleens eenzaam gevoeld, want voelde mijn vrienden en vriendinnen ook wat ik voelde en hoe dachten zij over spiritualiteit?

Later als volwassenen, en nu soms nog wel eens, voel ik me niet altijd begrepen. Door mijn hooggevoeligheid heb ik, onbewust, een andere kijk op het leven ontwikkeld. Doordat ik meevoel zie ik snel wat er scheelt, wat er nodig is en hoe je dat kan bereiken. Ik denk ook vaak om: wat wil zeggen dat ik situaties via meerdere kanten bekijk en juist vaak van een kant die de meeste mensen niet bekijken. Ik doe veel dingen nét even anders dan andere mensen. Vroeger konden mensen mij dan niet altijd volgen, maar ik heb geleerd hiermee om te gaan en heb het weten om te zetten tot mijn kracht. Hiermee heb ik een supersnelle innerlijke tool ontwikkeld waarmee ik snel mensen verder kan helpen. En dat doe ik graag!

Om mijn hooggevoeligheid niet te onderdrukken, in verbinding te blijven met mijn intuïtie en te leren er goed mee om te gaan heb ik al als jong volwassene geleerd hulp te zoeken bij coaches en therapeuten die mij op dit vlak verder konden helpen. Zo leerde ik al vroeg te werken aan mezelf. Ook nu zoek ik mijn coach of therapeut op als dat nodig is. Ik sta altijd in ontwikkeling, investeer veel in mezelf en geef veel door aan anderen wat vraagt om de juiste begeleiding en het goed zorgen voor mezelf.

Naast de worstelingen uit mijn kinder-en puberteit, wat betreft mijn hooggevoeligheid, kwam ik in mijn volwassenheid in een flinke burnout terecht . Door mijn hooggevoeligheid verkeerd in te zetten ging ik mezelf ontkrachten, iets wat ik later pas kon zien. Ik maakte mezelf geheel onzichtbaar waardoor ik in de stress en onrust van mezelf kwam en merkte dit in mijn gezin en in mijn werk.

Na coaching & therapie had ik een goede kijk gekregen op mijn valkuilen en mijn patronen en veel blokkades opgeruimd. Met vallen en opstaan heb ik vooral ontdekt dat het voor mij heel belangrijk is een goede balans te hebben tussen wie ik zelf ben, mijn moeder- en partnerschap en mijn werk. Ook dat het vinden van rust, harmonie, liefde en balans in mijn eigen gezin niet buiten mezelf ligt maar ín mezelf. Eigenlijk wist ik dat wel, maar vond het in die tijd ook erg fijn om met mijn vinger naar een ander te wijzen. Maar ja, daar kwam ik niet veel verder mee. Het leven gaat namelijk over mij en niet over anderen!

Om uit de stress en in de rust te blijven en om te leren omgaan met de prikkels die intens binnenkomen bij een hooggevoelig persoon heb ik onder andere geleerd elke dag een meditatie of een adem- en ontspanningsoefening te doen. Doordat ik dit doe heb ik niet alleen mijn eigen verantwoordelijkheid genomen, maar ben ik ook trouw aan mezelf waardoor ik goed voor mezelf zorg en ik heel dicht bij mezelf kan blijven. Met deze oefeningen voed ik mijzelf in precies (wat ik voor die dag) nodig heb. Zo ben ik weer super blij geworden met mijn hooggevoeligheid! Het geeft mij kracht, liefde, rust en ontspanning waardoor ik een veel leukere moeder en partner ben geworden!

Ik weet als hooggevoelige dat het mijn taak is op aarde om andere mensen verder te helpen op hun eigen pad. Om hen te leren dat je (hoog)gevoeligheid een kracht is die je met liefde kan gebruiken. En hoe je meer rust, liefde, harmonie en verbinding te creëert in jezelf en in hun gezin! Dat je daardoor gaat stralen en je veel dichter bij jezelf kan blijven waardoor je veel minder snel in de opvoedstress schiet. Hierdoor opent je hart zich voor jezelf, je gezin en anderen en komt er automatisch meer liefde en verbinding vrij. Kortom ik help je om weer te genieten van je (hoog)gevoelige Zelf, je gezin en het leven!

Voel je welkom om samen met mij op pad te gaan!
Lieve groet, Nicoline

Deel deze info in zijn geheel met anderen met vermelding van mijn naam...... Share on FacebookShare on LinkedInEmail this to someone