Gezinscoaching

Wordt je bewust van jezelf en maak je kinderen sterker!

Je kiest voor deze vorm van hulp omdat je je ook graag persoonlijk wilt ontwikkelen. Hierdoor wordt opvoeden gemakkelijker.

Als gezinscoach werk ik vrij veel met de ouder(s) alleen.  Vanuit mijn ervaring weet ik dat als je als ouder je bewust wordt van jezelf en actie onderneemt om voor veranderingen te zorgen of om situaties op een andere manier te bekijken, je kind daar als vanzelf in meegaat. Ik werk met jou aan jou kind via het werken met jou. Het kind hoeft het probleem wat jij ervaart niet mee te dragen door letterlijk bij de sessies aanwezig te zijn. Wat het kind nodig heeft is jouw liefdevolle energie om zich volwaardig te kunnen ontwikkelen als mens. Is het wel gewenst dat je kind meekomt dan bespreken we dat uiteraard met elkaar.

Ik werk vanuit onderstaande metafoor:

Als de appels die aan de boom hangen niet meer gezond lijken, ga je niet elk appeltje één voor één behandelen. Dan kijk je naar de gehele boom en zorg je dat vooral de stam en de wortels van de boom weer gezond worden, zodat de hele boom weer verder kan groeien en bloeien.

 

Wat heb ik je te bieden?
Ik maak gebruik van alle kwaliteiten die ik in huis heb om zo goed mogelijk bij je hulpvraag aan te sluiten en je daarmee snel op weg te hepen. Ik maak vooral gebruik van de spiegelwerking die er tussen jou en je kind is. Je kind laat namelijk feilloos met zijn/haar gedrag zien dat er iets speelt in je leven. Raakt dat je telkens dan heeft je kind je hier iets over te vertellen. Wat deze boodschap is gaan we samen onderzoeken zodat het antwoord naar voren komt en jij daardoor je kind beter begrijpt. Hierdoor verandert het gedrag van je kind of lost zelfs op. Dit is de kracht van onze kinderen! Lees er hier meer over.

Daarnaast kun je kiezen of je de Gezinscoaching bij jou thuis wil laten plaats vinden of in de natuur. Wil je meer lezen over wat Wandel- en natuurcoaching is? Lees dan hier verder. Of lees hierover mijn blog.

Doordat ik makkelijk intuïtief kan aansluiten op wat een mens beweegt, kan ik jou op een effectieve en ongecompliceerde manier bewust laten worden van je krachten, je mogelijkheden en de valkuilen die je op je weg kunt tegenkomen. Ik werk met het gegeven dat alle ervaringen en ontmoetingen in het leven je een spiegel voorhouden. Dat alles wat je vindt, zegt en voelt een weerspiegeling is van wat er zich in jouw leven afspeelt. Deze spiegel nemen we mee bij het inspelen op jouw behoeften om je kind en jezelf beter te leren begrijpen.

 Hoe gaan we te werk?img_20150909_150515
In het eerste gesprek bespreken we jouw verwachtingen en gaan doelgericht te werk. Ik maak daarbij gebruik van jouw zelf oplossend vermogen, omdat de oplossingen die jij kiest het beste voor jou werken. Heb je meer behoefte aan sturing en advies, dan is dat uiteraard mogelijk. Ik help je om inzicht te krijgen in jouw rol als ouder en je bewust te maken van je houding, je manier van denken, je gevoel en je communicatie naar jezelf, je kind en je eventuele partner.

 Tussen de sessies door ga je thuis aan de slag met ‘huiswerk’ dat nodig is om de door jou gewenste verandering in je gezin te bereiken. Dit zijn inzichten die je gekregen hebt tijdens de sessie of tips, adviezen en oefeningen die gekregen hebt van mij. Dit huiswerk is geen verplichting, het blijft altijd jou keuze en verantwoordelijkheid.

 Wat levert het je op?
 Je wordt je bewust van de boodschap die je kind voor jou heeft
 Hierdoor verandert het ervaren probleem of lost zelfs op
 Je leert je kind begrijpen waarom hij/zij doet zoals het doet
 Je wordt je bewust van jezelf en je eigen handelen
 Je wordt je bewust hoe jouw innerlijke processen werken
 Je leert oude patronen, ballast en overtuigingen los te laten
 Je leert positief, liefdevol en in harmonie met jezelf en je gezin om te gaan

Waarmee kan dit je helpen?
Je wilt bijvoorbeeld leren:
 – wat jouw kind jou te vertellen heeft met het gedrag dat hij/zij jou laat zien
–  hoe je om kan gaan met gedrag van je kind dat jij lastig vindt
–  hoe je er voor kunt zorgen om anders met negatief gedrag om te gaan
–  hoe je leert hoe opvoedstress afneemt en er meer rust ontstaat in je gezin
 om inzicht te krijgen in jouw rol als ouder
 wat jij nodig hebt als ouder om voor een verandering te kunnen zorgen
 hoe je positief kunt opvoeden
 hoe jij je plek als ouder weer in kunt nemen
 hoe je (opnieuw) een band kunt vormen met je kind
 hoe je meer op één lijn kunt komen met je (ex)partner
 hoe je op een constructieve manier kan communiceren met je (ex)partner
 hoe je in harmonie met elkaar kunt samenleven

Voor wie?
Voor ouders die:
 openstaan om naar zichzelf te durven kijken of dit willen leren
–  anders willen leren kijken naar hun kind en zichzelf
 graag bewuster in het leven willen staan
 op een meer makkelijke wijze willen opvoeden

Na deze ervaring zal je band met je kind nooit meer dezelfde zijn!

En zoals Eckhart Tolle zegt : “Jezelf transformeren tot bewuste ouder is het grootste geschenk dat je je kind kunt geven!”.

 

 

Deel deze info in zijn geheel met anderen met vermelding van mijn naam...... Share on FacebookShare on LinkedInEmail this to someone