Hartsverbinding

Nu het einde van dit jaar nadert kijk ik terug. En ik kijk terug op een mooi jaar. Een jaar waarin veel met mij gebeurd is en ik veel ontwikkeld heb. Een jaar waarin ik op werkgebied extra geleerd heb dat als ik mijn hart niet volg ik daar niet gelukkig van wordt. Iets wat ik eigenlijk al wel wist, maar waar ik kennelijk nog een flinke duw in nodig had. Ik moest hiervoor stevige hobbels nemen, maar dat is me alles waard geweest.

Van Oud naar Nieuw
Ik heb ervaren hoe belangrijk het is om verbonden te zijn met mijn verlangen en dromen en dus met mijn hart. Deze hartsverbinding met mezelf heeft me ontzettend blij en krachtig gemaakt! Het heeft me veel duidelijk gemaakt en laten zien waar ik naar toe wil en wat er allemaal mogelijk is. En dat is onnoemelijk veel!
Ik heb mezelf hiermee een geweldig kado gegeven. Iets wat niets kost en het meest kostbaar is! Ik  ben daarmee van Oud naar Nieuw gegroeid.

Ben je hard of heb je hart voor jezelf?
Hoe is dat eigenlijk voor jou? Wat geef jij eigenlijk aan jezelf? Vind je dat je altijd maar door moet gaan (hard) of mag je ook lief voor jezelf zijn en zeggen: het is nu genoeg; ik kies voor mezelf? (hart).

Nu kan dit een heleboel tegengas en weerstand oproepen want bij veel IMG_20141214_104719mensen komen dan direct gedachten op als: dat kan ik toch niet maken? Hoe moet dat dan met mijn kinderen of partner? Kiezen voor jezelf is zo egoïstisch…
Kiezen voor jezelf heeft niets te maken met er dan niet meer voor de ander kunnen zijn. Sterker nog: juist als jij kiest voor jezelf kan je er juist nóg beter zijn voor anderen!

Kerstwens of Nieuwjaarskado?
Voel eens bij jezelf na wat jij echt zou willen in je leven en hoe je met dit verlangen in verbinding staat met je hart? Is er contact met jezelf? Voelt het al dichtbij of is het nog ver weg? En blijft het bij een wens of ga jij jezelf eens echt je hart kado doen? Wil jij ook groeien van Oud naar Nieuw? Pak dan nu je kans en ga ervoor in 2015! Maak het jouw jaar!
Ook je kinderen zullen je dankbaar zijn! Want hoe lekkerder jij in je vel zit hoe gelukkiger je kinderen zich zullen voelen.

Maar hoe doe je dat dan, ik heb het al zo druk!
Juist door niets te doen en de stilte te creëren voor jezelf. Want via de stilte kom je weer in verbinding met je hart en kan je echt horen en voelen wat je werkelijk wilt en wat werkelijk je dromen zijn. De natuur nodigt je hiervoor uit en ik bied je mijn reikende hand om samen op pad te gaan om jouw hartsverbinding weer terug te vinden.

Wat je ook kiest, alles is goed. Want alles gebeurt op jouw tempo en jouw tijd. En je bewust worden dat je leven enorm kan veranderen als je in verbinding staat met je hart helpt altijd een handje mee!
Ik ben dankbaar voor alle mensen die in mijn leven zijn gekomen en zijn geweest die mij hierbij hebben geholpen, want je hoeft het echt niet alleen te doen.

Is dit ook jouw verlangen en lukt het (nog) niet, voel dan goed na: wat staat er nog in de weg? Om op deze vraag antwoord te krijgen help je jezelf om van de weerstand in de leerstand te komen. Pas dan ontvouwen zich mooie dingen. Ook voor jou!

                         Ik wens je een Hartelijk en mooi Nieuw jaar toe!

Nicoline Valkenburgh

 

Wat is jou al overkomen als je goed in verbinding staat met je hart?

Laat je reactie hieronder achter!

Ik dank je alvast, ook namens de mensen die wellicht door jouw reactie in hartsverbinding komen….

Deel deze info in zijn geheel met anderen met vermelding van mijn naam...... Share on FacebookShare on LinkedInEmail this to someone

16 reacties op “Hartsverbinding

 1. Ik heb deze week geen hartsbesluit genomen, maar een rationeel besluit. Een besluit dat het hele gezin raakt. De reden van het besluit geef ik even niet. Het besluit houdt in dat we over 2 maanden gaan verhuizen. Ik heb dit besluit genomen om een hartewens op termijn in vervulling te kunnen laten gaan. Ik wil namelijk een huis kopen dat past bij mijn wensen. In dit huis wil ik uiteindelijk gaan samenwonen met mijn partner.

  Natuurlijk gaat er veel emotie mee gepaard. Mijn oudste zoon verhuisd niet meer mee, hij gaat op zichzelf wonen. De jongste zoon wil niet mee, maar heeft tot september geen andere mogelijkheden.

  Soms ben je gedwongen om een rationeel besluit te nemen boven een hartsbesluit. Dit om uiteindelijk te doen wat je echt wilt.

  • Hai Lizethe,
   Wow wat een besluit heb je genomen en dankjewel voor je openhartigheid! Zou je jouw besluit ook kunnen zien als een actie om jou hartewens in vervulling te kunnen laten gaan? Want acties, het DOEN wat in jouw verlangen ligt, komt ook vanuit het hart. Ondanks alle emotionele hobbels hoop ik dat je straks kan doen wat je echt wilt! Met Hartegroet, Nicoline

 2. Wow wat een mooi blog wat mij raakt in mijn hart. Ik neem je vragen mee al kan ik ze nu nog niet beantwoorden. Dank je wel hiervoor en ik zal er wellicht later op terug komen. Maar wou mijn reactie achter laten om je te bedanken voor dit blog en vragen.

  • Hai Marion,
   Dankjewel en graag gedaan! Neem je vragen mee als je in verbinding bent met je hart. Dan geef je jezelf de ruimte om je antwoorden te horen. Misschien komen je antwoorden niet zoals je ze verwacht of op de manier zoals je denkt. Het kan namelijk ook zijn dat je je antwoorden krijgt via een ontmoeting met een ander of iets wat je leest of iets anders wat op je pad komt. Als je je er voor open stelt kan je gaan ontvangen…Veel hartsverbinding gewenst! Nicoline

 3. 2014 is een jaar dat letterlijk in het teken staat van het hart. Dat heeft alles te maken met het zware hartinfarct van mijn man en het geluk dat mensen die kunnen reanimeren en de AED ter plekke aanwezig waren. De dankbaarheid die je dan voelt met heel je hart is enorm. Voor mijn gevoel is mijn hartsverbinding de bewuste keuze die ik gemaakt heb om niet in angst te gaan leven, maar vertrouwen op het leven en dat alles goed komt. We genieten met hart en ziel van de nieuwe kans die ons gegeven is. Het leef-tempo ligt minder hard, dat is beter voor het hart.

  • Hoi Christine,
   Wat een pittige tijd heb je achter de rug! Op zo’n moment vraagt het Hart letterlijk om gezien te worden. Wat een mooie bewuste keuze heb je gemaakt Christine. Eén die jou heel helpend is lees ik. Dankjewel voor het delen van jouw verhaal en ik wens jullie samen nog heel veel Harts geluk! Nicoline

 4. Dank je wel voor deze reminder die me bewust laat stil staan bij mijn hart ♡.
  Het luisteren naar mijn hart en hard zijn voor mezelf hebben in 2014 elkaar voortdurend afgewisseld. Het resultaat is nu voor mij dat mijn hart volop aan het kletsen is tegen mij waardoor de hardheid in mij langzaamaan plaats maakt voor de zachtheid in mij. Dat voelt heerlijk! Ik ervaar hierdoor meer rust en vertrouwen :-).
  Ik neem de vragen in jouw blog graag mee in mijn hart om te voelen welke antwoorden ik mag ontvangen voor mijn pad in 2015. Dank je wel lieve Nicoline ♡

  • Lieve Ursula,
   Wat mooi dat jouw hart je zoveel te vertellen heeft! En wat fijn dat daardoor jouw hardheid plaats weet te maken voor jouw zachtheid. Want in rust en vertrouwen kan je groeien. Je bent prachtig op weg! Ik wens voor jou dat 2015 jouw jaar wordt en dat het je brengt waar jij thuis hoort. Dat is mijn Harten wens voor jou! Liefs, Nicoline

  • Hai Sabine,
   Wat leuk dat je reageert! Dankjewel. Dat ook voor jou 2015 een mooi Harten jaar mag worden! Liefs, Nicoline

  • Lieve Liesbeth, wat prachtig! Ik wens je een hele mooie en bijzondere Hartenreis toe! Veel liefs, Nicoline

 5. Hoi Nicoline,

  Weer in verbinding met mijn hart…Deze week heb ik een drastisch besluit moeten nemen. Een vanuit het diepst van mijn hart. Een belangrijk persoon in mijn leven heeft me intens diep geraakt door haar vertrouwen in mij op te zeggen. Een uiterst goedbedoelde actie werd ontvangen als een onzuiverheid. Echt ongelooflijk om zoiets mee te moeten maken. Mijn hart deed zelfs fysiek zeer. Ik heb mijn excuses aangeboden, omdat ik absoluut niet wilde kwetsen! Hoe ver kun je gaan? Waar ben je dan zelf nog? Mede door jou werd me duidelijk, dat ik voor mezelf moet kiezen in verbinding met mijn hart. Wat voel ik zelf ten diepste? Hoe ver mag je empathie gaan?
  Zelfs als ik een giga uitglijder maak in de modder in het bos, sta ik snel op, praat gewoon door en negeer mijn val. Een extra spiegel was het! Dat is dus wat ik altijd doe. Helemaal gaan voor een ander en mezelf voorbij lopen; in verbinding met het hart van een ander. Door jouw blog te lezen, sterkt het me nogmaals dat ik mijn eigen hart mag volgen. Dank je wel, Nicoline!

  • Lieve Tineke,
   Dankjewel voor je bericht en het delen van jouw kwetsbare ervaring. Als je er middenin zit is het soms zo moeilijk om zelf te zien wat er nu werkelijk gebeurt. Ik vond het fijn dat de natuur en ik je hierbij konden helpen. Jouw hart heeft je allang vertelt waarheen je weg mag gaan en nu mag je het gaan doen. En ik heb er ALLE vertrouwen in Tineke! Veel liefs, Nicoline

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *