Stap in de Kracht van Jezelf!

 

Dit verdiepingsprogramma wordt in een groep gegeven en is er voor ouders die in 5 maanden weer in de kracht van zichzelf willen staan.

Hoe is het met jouw vitaliteit en levenskracht? Hoe blijf jij in verbinding met jezelf, je gezin, je relatie of je werk als je bezig bent alle ballen in de lucht te houden? Hoe zorg jij ervoor dat je niet continu geleefd wordt door wat de omgeving van jou verwacht? Hoe voorkom je in een burnout te raken of er te lang in te blijven steken? Hoe creëer jij ME time zodat je alle prikkels van buitenaf van je af kan schudden en er ruimte overblijft om te leven vanuit wie jij bent?

Stap in de Kracht van Jezelf! is een vitaliteitsprogramma voor ouders waarvan de ouder zich (langdurig) in een stressvolle situatie bevindt en graag weer grip wil krijgen op zichzelf om zodoende weer vitaal en krachtig in het leven te staan.

IMG_20151216_102833Zou jij graag willen leren hoe je:
*kunt luisteren naar je eigen stem
*ruimte maakt voor jezelf, zodat jij momenten hebt om op te laden?
*rust en overzicht in je leven kan brengen en dat daardoor de hectiek en de chaos afneemt?
*oordelen over jezelf en anderen los kan laten zodat je positiever in het leven komt te staan?
*de juiste keuzes weet te maken die bij jou passen?
*los kan komen van (vastgezette)patronen?
*met meer gemak kan opvoeden?
*op een gezonde manier met je emoties weet om te gaan?
*je weer in contact komt met jezelf en daardoor (ook weer) met je kinderen, je eventuele partner en je collega’s
*middels meditaties en visualisaties leert ontspannen?
*je vitaal en krachtig voelt op de 5 belangrijkste levensgebieden: fysiek, mentaal, emotioneel, sociaal en spiritueel? En dat jij daar grip op hebt!
*(weer) kan genieten van je gezin?
*kunt leven vanuit jouw levenskracht?

                                                     Zou jij dit willen? Doe dan mee!

IMGP5696-1

Wat gaan we doen?
*Vrijdag 4 maart
Stap 1: Weten waar je staat en waar je naartoe wilt
Hoe is het met je? Uit welk gezin kom jij? Wie ben je als mens en in al jouw rollen die je vervult? Hoe ervaar je momenteel je leven? Wat is je plek en waar wil je naar toe?

*Zondag 27 maart
Stap 2: De eerste stap naar meer energie
Hoe gaat het fysiek met jou? Waarin ben je zo overbelast? Wat zijn energiegevers en energievreters? Wat wil je in beweging laten komen?

*Vrijdag 15 april
Stap 3: Bepaal je eigen waarde
Hoe gaat het mentaal met jou? Hoe bewust en onbewust is je denken? Op welke manier bepaalt  jouw denken je leven? Hoe ziet jouw eigen waarde eruit?

*Donderdag 12 mei
Stap 4: Kom in contact met jezelf
Hoe gaat het emotioneel met jou? Vanuit welke compassie leef jij? Hoeveel aandacht geef jij werkelijk aan jezelf? Hoe emotioneel gezond ben je?

*Zaterdag 11 juni
Stap 5: Maak je zichtbaar voor jezelf en de ander
Hoe gaat het sociaal met jou? Wat draag je mee waardoor je uit je levenskracht ben gestapt? Welke overtuigingen belemmeren jou om dát leven te leiden dat jij wenst? Wat gebeurt er met je als je in contact treedt met de ander?

*Vrijdag 24 juni
Stap 6: Met vertrouwen verder!
Hoe gaat het spiritueel met jou? Waar haal jij kracht uit? Wat is voor jou de zin van het leven? Hoe zet jij je spiritualiteit in je leven in?

unnamed[2] (3)

Hoe werkt het programma?
De live bijeenkomsten worden op afwisselende dagen gegeven van 10.00-17.00 uur. Tijdens de ochtend leer je via kennis en vaardigheden. Dit geeft je inzicht en bewustwording over jezelf. Het is niet alleen zitten en luisteren; je leert het meest door te doen en te ervaren, want pas dan ga je voelen hoe iets voor jou is en betekent.

’s Middags gaan we de natuur in om daadwerkelijk in beweging te komen. Door middel van de symboliek van de natuur (de spiegel) leer je hoe je de opgedane kennis en vaardigheden van buiten naar binnen kan halen (ontvangen, voelen, helen) en van binnen naar buiten kan brengen (geven, voelen, jezelf laten zien!). Op deze wijze kan er transformatie plaats vinden waardoor je werkelijk ervaart hoe je dit in je leven in kan zetten. De natuur verrijkt je innerlijk proces waardoor je blokkades of belemmerende overtuigingen los kan laten. Als jij een positieve verandering maakt, verandert je gezin hier als vanzelf in mee!

De live bijeenkomsten zullen gegeven worden in een oude boerderij in Hoenderloo (GLD) midden in de natuur! Het is een bijzondere locatie op privé landgoed Hoog Deelen waar we 30 ha natuur voor onszelf mogen gebruiken. Omdat het privé terrein is komen er geen andere mensen, ontwikkeld de natuur zich daar op haar natuurlijke wijze, zijn er prachtige dieren te bewonderen en voelt de energie magisch!
Tussen de bijeenkomsten door krijg je mindfulnessoefeningen/meditaties/visualisaties om thuis te blijven oefenen.

Wat ga je in het programma leren?IMG_20141013_124346
*Je leert een stappenplan te maken die jou gaat helpen jouw doelen te bereiken
*Je leert hoe je de dag positief en met gezonde energie begint en dat je écht aanwezig blijft in je lijf en in het hier en nu
*Je leert herkennen wanneer het moment daar is om te voorkomen dat je emmer overloopt. Dat je precies weet hoe je daar op tijd bij kan zijn en wat je dan kan doen
*Je leert de signalen van je lijf herkennen en je weet dan precies wat het beste is voor jou om te doen
*Je leert hoe je je hoofd en je gevoel weer in balans krijgt en je daardoor de verbinding met jezelf weer voelt
*Je leert overtuigingen die jou beperken of belemmeren los te laten
*Je leert los te komen van (vastgezette) patronen
*Je leert waarom en hoe het kind in jou aandacht en liefde nodig heeft
*Je leert je blokkades te zien, te voelen en te helen zodat je energie weer gaat stromen
*Je leert wat jij waard bent en je oordelen over jezelf als kracht voor je te laten werken
*Je leert liefdevol voor je zelf te zijn
*Je leert in (meer) harmonie en liefde te zijn met je gezin.
*Je leert je kracht te voelen zodat jij vitaal en blij in het leven staat!

IMGP8741

Waar verlang jij het meest naar?

Vind je het lastig om deze waardevolle investering aan jezelf te geven omdat je je moe en futloos voelt of omdat je voelt dat je gefaald hebt als mens en ouder of je ervoor schaamt dit in een groep te delen? Weet dan dat er vele ouders met jou zijn die zich ook zo voelen. Juist het uitspreken van nare gevoelens en de waardevolle wensen die je hebt in een groep gelijkgestemden kan als een trein werken! Je leert door met de ander in contact te zijn. De spiegel van de ander is jouw werkelijke groei!

Wat is je financiële bijdrage:
In het najaar zal dit programma weer van start gaan en bedraagt €997,- incl btw (excl. voor organisaties en bedrijven).

Let op: er kunnen maximaal 10 ouders meedoen. Als je samen met iemand wilt komen wacht dan niet te lang! Want als je samen komt krijgt diegene 50% korting op het gehele programma! Iemand meenemen is een leuke manier om samen de kosten te delen!

Voor dit bedrag krijg je:
*6 live bijeenkomsten op een bijzondere locatie midden in de natuur!
*6 online mindfulnessoefeningen/meditaties/visualisaties
*3 telefonische coachsessies
*een gezellige lunch bij elke bijeenkomst
*een uitgebreid werkboek
*onbeperkt mailcontact
*nazorg

Voel jij je geroepen om mee te doen? Vraag dan een gratis en vrijblijvend intake gesprek aan. Dit kan je aanvragen via natuurlijkgezinscoaching@gmail.com. We onderzoeken dan samen of dit programma bij je past in wat jij voor jezelf wilt bereiken.

Wat levert het je op?
Stap in de Kracht van Jezelf! is een intens en liefdevol proces voor jezelf. Als je meedoet aan dit programma ga je een bijzondere maanden tegemoet! Je gaat intensief aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling, je leert je blokkades te zien en te doorbreken om ze vervolgens te transformeren.

Tijdens het programma krijg jij als ouder inzicht in waar je vandaan komt, wie jij bent, wat je wilt, wat je kan en wie je wilt zijn. Door middel van praktische ontspannings- en bewegingsoefeningen, die simpel maar krachtig (door)werken, leer jij jezelf in die rust en staat te brengen waardoor jij precies weet wat nodig is. Je leert  te ontdekken waar jouw levenskracht zich bevindt zodat je van daaruit kan leven. Je leeft dan niet meer alleen vanuit je hoofd, maar in verbinding met je gevoel en met je hart. Je leert mild en liefdevol naar jezelf te zijn en liefdevol naar je omgeving, zonder jezelf hierin te verliezen. Hierdoor functioneer je weer als een gezond en vitaal mens waarin je ervaart dat het leven leuk is!

 

Stap in de Kracht van Jezelf! is in Italië ontwikkeld door 5 wandelcoaches te weten (vlnr) Cecile Kuipers, Elise Lagarde, Guusta Zuurbier, Annemarie van Doorn en Nicoline Valkenburgh. Annemarie (Wandel- en loopbaancoach) en Guusta (Wandelcoach, Psycholoog en Mindfulnesstrainer) zullen allebei (samen met mij) een trainingsdag verzorgen.

11150204_797216673689574_2603081199621588441_n[3]

Alles wat je leert in deze 5 maanden word je op zo’n wijze aangeboden dat je het direct kan inzetten en toepassen in je eigen leven, je gezin, je werk en je sociale leven. Om te zorgen dat jij jouw doelen of wensen haalt zal ik je telkens uitnodigen die stappen te maken die voor jou nodig zijn. Ik kijk naar je uit om jou daarbij te helpen!

Je kan hier bekijken hoe dit Vitaliteitsprogramma tot stand is gekomen:

Nicoline Valkenburgh
Natuurcoach & Gezinscoach

Deel deze info in zijn geheel met anderen met vermelding van mijn naam...... Share on FacebookShare on LinkedInEmail this to someone