Wandelend Stilstaan voor Ouders

Coaching voor ouders in de natuur

Hoe werkt het?
We inventariseren eerst waar jij tegenaan loopt en wat je als gewenste situatie wilt zien. Jij kiest de vraag uit die op dat moment het meest belangrijk is voor jou en daar gaanIMG_20141013_144954 we mee aan het werk. We gaan met jouw vraag letterlijk op pad. Ik werk graag in de natuur omdat de natuur een krachtige  bron is om snel uit de stress en in de rust te komen. Ik nodig je daar graag voor uit. Dóór beweging kom je in beweging en de natuur helpt mee om jou te laten zien wat er zich bij je van binnen afspeelt en welke stappen belangrijk zijn voor jou om te nemen.Tijdens het gesprek gebruik ik de natuur als inspiratiebron om daarmee jou innerlijk proces te verrijken en te verdiepen.

Wat levert het je op?
We staan al wandelend stil om te gaan kijken en voelen wat jij graag wilt weten, wilt leren en wat je anders zou willen. Door inzichten te krijgen word je je meer bewust van jezelf en van je kind. Ik help je het inzicht die je krijgt te integreren in je gezin zodat situaties waar jij tegenaan loopt veranderen. Hierdoor krijg je een ander en positiever contact met jezelf en met je kind(eren). Je leert jezelf en je kind steeds beter kennen en begrijpen. Hierdoor leer je de signalen van jezelf en je kind beter te (h)erkennen zodat je escalaties voor kan zijn. Er komt meer rust in huis, afspraken en regels worden beter na gekomen en je kunt je grens beter aangeven. Je krijgt een andere kijk op het gedrag dat je kind aan jou laat zien wat jij als problematisch ervaart. Hierdoor leer je begrijpen waarom je kind doet zoals het doet en lukt het je beter je liefde te laten stromen, wat maakt dat je meer in harmonie met elkaar kan samenleven.IMG_20141013_143443

Mijn werkwijze
Mijn werkwijze is nét even anders dan hoe de meeste mensen werken. Als je bij mij komt over vragen over jezelf of over je gezin werk ik in eerste instantie alleen met jou. Waarom werk ik zo? Vanuit mijn visie is de buitenwereld een afspiegeling van ons innerlijk. Oftewel: wat in jou leeft, zie je terug in de mensen, situaties en omstandigheden om je heen. En zo ook in het gezinsleven. Bijvoorbeeld: Heb jij veel last van het opstandige gedrag van je kind? Dan kan het goed zijn dat jij ook een opstandig deel in jezelf hebt, maar weggestopt hebt. Luistert je kind slecht naar jou en wordt je er tureluurs van? Dan kun je je afvragen: hoe goed luister ik naar mezelf? Erger je je aan je kind omdat het snel huilt? Welk verdriet heb je zelf nog niet helemaal verwerkt?

Als jij hier inzicht in hebt gekregen en jij een verandering maakt werkt dit direct door in je gezinsleven waardoor je kind hier als vanzelf in meegaat. Het komt regelmatig voor dat je kind(eren) hierdoor niet betrokken hoeven te worden bij de coaching.Wat niet wegneemt dat jij al je opvoedvragen over bijvoorbeeld lastig gedrag, of hoe om te gaan met je (hoog)gevoelige kind gewoon kan stellen. Soms kan het wel handig zijn om je gezin (in zijn geheel) te zien en dat bespreek ik dan met je of jij met mij. Ook als jij vindt dat er hulp voor je kind (eren) nodig is bespreken we dit uiteraard!

Mijn motto is: wil jij dat er iets verandert in je leven, in het gedrag van je kinderen? Begin dan eerst zelf die verandering te maken die jij wenst. Dus is je kind heel druk, bouw dan eerst meer rustmomenten in je leven in. Schreeuwt of gilt je kind heel veel biedt je kind iets anders om te ontladen, ga dit samen doen en wees de rust en kalmte die je kind op dat moment nodig heeft. Is je kind vaak boos of opstandig? Welke energie pikt het steeds op thuis, op school of in andere situaties? Maak tijd vrij om daar je liefdevolle aandacht aan te geven. Kortom leef eerst zelf voor wat jij wilt zien van je kind. Als jij namelijk wilt dat je kind rustig is en je holt zelf maar door dan zal je kind je niet meer begrijpen en andersom.

Het voordeel hiervan is dat ik je op zo’n manier help dat je niet afhankelijk wordt van mij. Ik leer je in je eigen kracht te staan zodat jij (weer) aan het roer staat van je eigen leven en ervaart van “hey dit kan ik wel” of “hey dit lukt me gewoon!”

Mijn visie is dat de worstelingen en het lastige gedrag die je ziet bij je kind verbonden is met jou/jullie, met een vorige generatie uit één van de families of met een periode uit het leven van je kind die hij/zij als heel moeilijk heeft ervaren. Als je dit weet wordt het opvoeden makkelijker omdat je je kind beter begrijpt. We gaan als het ware jouw vraag uitpluizen totdat we bij de kern komen. Pas als je bij de kern bent kunnen situaties zich positief veranderen.

Tijdens de wandel/natuursessie stem ik me op de natuur en jou af zodat ik je optimaal kan begeleiden. En om te zorgen dat jij de regie krijgt en behoudt maak ik ook gebruik van (geleide)meditaties, visualisaties, mindfulness en ademhalings-en ontspanningsoefeningen. Deze zijn ook afgestemd op jou zodat je thuis tussen de natuur/wandelsessies door kunt blijven oefenen. Want hoe meer je oefent hoe sneller jij in jouw gewenste situatie komt.

Wil je graag effectief met één thema aan de slag? Kies dan voor een thema pakket.

                    In de natuur werken is de haast uit je hoofd halen en kijken wat er overblijft

Ervaringen van ouders die jou voor zijn gegaan:

* “De  wandelcoaching sessie voelde vanaf het begin af aan vertrouwd, omdat ik Nicoline al goed kende. Toch wist ik niet precies wat me te wachten stond en besloot het over me heen te laten komen. Er waren meerdere onderwerpen die mijn aandacht hadden en Nicoline vroeg me, voordat we begonnen, de belangrijkste te kiezen. Ook was het de bedoeling dat ik me open stelde voor alles wat er op mijn pad zou komen.

Het was een erg bijzondere ervaring want al snel werd mij door de natuur getoond wat voor mij belangrijk was op dat punt in mijn leven en dat ik ook van bepaalde gebeurtenissen en oude patronen afscheid kon nemen. Een ongelooflijke kracht, sierlijkheid en speelsheid kreeg ik te zien via de natuur wat te vergelijken is met mijn eigen persoonlijkheid. Prachtig om te ervaren. De natuur staat zo dichtbij de mens en als je je ogen en je zintuigen ervoor opent heeft ze je alles te bieden wat je maar nodig hebt.

Nicoline is een kei en fantastisch mens om je hiermee te begeleiden en stelt de juiste vragen op het juiste moment. Er is ruimte voor stiltes en voor verwerking van je eigen proces tijdens de wandeling. Er is ruimte voor een lach en een traan.

Deze sessie heeft mij erg geholpen om letterlijk en figuurlijk mijn verleden, heden en toekomst op een andere manier te zien. Het werd voor mijn eigen neus weerspiegeld tijdens de wandeling. Er is niet veel nodig om nieuwe inzichten te verwerven, je moet ze alleen willen zien en ervaren. Dank je wel Nicoline voor deze machtig mooie sessie. Het heeft me weer dichter bij mezelf gebracht en me vertrouwen gegeven om nieuwe paden in te slaan.
Lieve groet”

 

*Toen ik Nicoline benaderde dacht ik mijn coachvraag helder te hebben. Al wandelend en pratend begeleidde Nicoline me subtiel met de juiste vragen naar de vraag achter de coachvraag.
Nicoline straalde rust en hartelijkheid uit waardoor ik geen enkele moeite had mezelf open te stellen en gevoelens toe te laten. Steeds wanneer ik (te snel) schakelde naar mijn ratio, haalde zij me terug naar mijn gevoel. Daar lag ook precies het antwoord op mijn primaire coachvraag. Dat was een verrassend inzicht achteraf gezien.

De omgeving leende zich voor mooie metaforen en al wandelend, afgewisseld met stilstaan en stil zijn, heb ik toch nog wat “oud zeer” opgeruimd. Nicoline gaf me net dat zetje dat ik op dat moment nodig had in mijn persoonlijke ontwikkeling en ik ben haar daar dankbaar voor. Het was voor mij ook een eyeopener hoeveel rust en schoonheid de natuur je biedt wanneer je er echt voor open staat en je jezelf bewust bent van de omgeving. Met Nicoline als warme, begripvolle, deskundige en gezellige persoonlijkheid naast me was het een fijne ochtend waarna ik me heerlijk ‘licht’ voelde en waarin ik tegelijkertijd gevoed was met mooie inzichten.
Dank je wel Nicoline voor je warme begeleiding en ondersteuning”.

IMG_20140918_101729

  • *Ondanks dat wij elkaar maar een paar keer gesproken hebben heeft dat voor mij mijn ogen geopend. Ik heb genoeg tools van je gehad om anders met mijn dochter om te gaan en om mezelf meer open te stellen voor haar. Daar ben ik in de praktijk ook echt bewust mee bezig. Het heeft mij voor nu op weg geholpen om bepaalde situaties beter aan te kunnen en aan te voelen. Ondanks dat het kort was, heb ik de gesprekken als zeer prettig en leerzaam ervaren”.

* “Het is inmiddels iets meer dan twee weken geleden dat ik met Nicoline ben gaan wandelen in een prachtig bos. Van te voren had ik het onderwerp nog niet helemaal helder. Ik ben erover gaan praten en Nicoline stelde precies de juiste vragen om helderheid te creëren. De wandelsessie kon beginnen.

In het bos kwamen we plekken of voorwerpen tegen die van betekenis waren voor mij, zoals een roofvogel, een hondje die kwispelend naar ons toe kwam, een hek met een poort en een stok die (voor mij) op een bijzondere plek lag. Door de rust die Nicoline uitstraalde, de warme liefdevolle aandacht, het geen oordeel hebben, de juiste vragen stellen op het juiste moment, haar kundigheid en haar ervaring kon een voor mij zeer heftige gebeurtenis uit mijn leven besproken worden en mochten de tranen er zijn.  Ik voelde me veilig om mij open te stellen voor dat wat die dag gezien mocht worden en daardoor geheeld kon worden.

De afgelopen weken heb ik meer tijd en aandacht voor mezelf gehad. De zwaarte heb ik achtergelaten in het bos, er is echt iets van me afgevallen. Dank je wel Nicoline voor deze mooie, waardevolle inzichten en jouw liefdevolle manier van coachen. Ik voelde me heel erg veilig bij je!”.

 

* “Het heeft mij bij een tijdje geduurd voordat ik de stap durfde te wagen om contact op te nemen voor een Coach Wandeling. Ik schaamde me in eerste instantie een beetje omdat ik klem zat, maar dat viel heel snel weg vanwege de prettige begeleiding van Nicoline. En wat is dat heerlijk zo in de natuur, het praten wordt daardoor veel makkelijker en ik heb veel inzichten gekregen waardoor ik me meer bewust ben geworden van mezelf. Ik vond het een bijzondere ervaring!”.

 

VIP dag
Ben jij eraan toe om nu flink te investeren in jezelf? En heb je de energie en het sterke verlangen om in 1 dag hierin een grote sprong te willen maken? Dan bied ik je een VIP dag aan! Deze VIP dag is jouw dag en staat de hele dag in het teken van jou! We gaan doelgericht en intensief aan de slag zodat je direct meer plezier en ontspanning gaat ervaren en dus per direct in kan zetten in je (gezins)leven!

Wil je hierover meer informatie dan kan je contact met me opnemen via natuurlijkgezinscoaching@gmail.com

   Als jij je stappen zet kom je als vanzelf in beweging; Natuurlijk op weg naar jouw doel!

Deel deze info in zijn geheel met anderen met vermelding van mijn naam...... Share on FacebookShare on LinkedInEmail this to someone