Wat is jouw intentie voor na de vakantie?

De vakantie is nu echt bijna voor iedereen voorbij. We staan weer voor een frisse start!

Hopelijk heb je voldoende rust en ontspanning ervaren in je vakantie waardoor je weer helemaal opgeladen bent om weer aan het werk te gaan of je andere bezigheden weer op te pakken. Kinders weer naar school en het “gewone” leven begint weer.

Intentie
Heel vaak hebben we de intentie om het goede vakantiegevoel vast te houden, maar dat dat vaak lastig is omdat we dan weer door veel dingen opgeslokt worden. Maar het kan wél!

Je laten opslokken doe je namelijk zelf. Je maakt hierin, vaak onbewust, een keuze. En daarvoor bedenk je ook veel redenen: Ik moet mijn kinderen weer overal naar toe brengen of, ik moet die deadlines toch weer halen, of, de combi gezin & werk is veel hoor….Ondanks dat heb je nog steeds een eigen keuzeIMG_20151026_135911

Maak jezelf belangrijk!
Voor (hoog)gevoelige mensen is het helemaal belangrijk om stil te staan bij de vraag: is dit goed voor mij? Je draait de zaak dus om en maakt dan je keuze. Jezelf voorop zetten, op nummer 1, is voor veel mensen nog lastig, maar wat heb je eraan als je weer een nieuwe start maakt en je intentie al na één week ver te zoeken is?

Dan ga je balen, jezelf veroordelen, je schuldig voelen, boos worden op anderen enz. Terwijl jij diegene bent die hier over beslist!

Mijn intentie
Mijn intentie is om elke dag een bepaalde tijd vrij te maken voor MIJ. Hoelang deze tijd is is niet afhankelijk van mijn werk of andere bezigheden in mijn gezin. Nee, ik voel wat ik die dag nodig heb en probeer al het andere eromheen te bouwen. Ik draai de zaak dus weer om. En eerlijk is eerlijk….het lukt niet altijd. Maar ik wil blijven luisteren naar mijn intentie en hierdoor leer ik hoe ik het anders kan doen voor een volgende keer dat het wél lukt.

Dicht bij jezelf blijven
Wil jij, als (hoog)gevoelige ouder, leren hoe jij eigen keuzes kan maken en je dicht bij je eigen intentie kan blijven? Dus minder stress en meer rust ervaart? Ook als er andere dingen van je verwacht worden in je gezin of in je werk? De natuur brengt snel en haarscherp in beeld welke stappen jij daarin kan nemen.

Wil jij jouw behoefte omzetten in het maken van een echte keuze voor jezelf? Neem dan vrijblijvend contact met me op.

Ik ontmoet je graag!
Nicoline Valkenburgh

www.natuurlijkgezinscoaching.nl

Deel deze info in zijn geheel met anderen met vermelding van mijn naam...... Share on FacebookShare on LinkedInEmail this to someone