Wat is Wandel- en Natuurcoaching?

Ik krijg regelmatig de vraag: “Wat is Wandel– en Natuurcoaching eigenlijk?”. En weet je dat ik dat soms best moeilijk vind om dit écht uit te leggen? Het is namelijk niet even samen een wandeling maken en dat ik je tussendoor in de natuur wat vragen stel.

Bijzonder
Nee, het is, vind ik, een heel bijzondere manier van coachen die heel intens en effectief (door)werkt.

Ik kan je vertellen hoe het werkt, maar ik kan je niet vertellen hoe het voor je voelt. Dat is iets wat je alleen zelf kunt ervaren. Ik sta in ieder geval telkens weer verbaasd over hoe de natuur je kan laten zien wat er speelt in jou.

Opzich niet verwonderlijk misschien, want wij komen uit de natuur. Dus zodra je je

Jezelf zien in een modderplas...wat doet dat eigenlijk met je...

ermee verbindt en je durft te zien ontvang je jouw antwoorden.

Op pad naar jouw antwoord
Heb je een vraag waar je graag inzicht of antwoord op wilt hebben dan gaan we op pad in de natuur. Ik help je om jouw vraag zo duidelijk mogelijk te krijgen. Want hoe duidelijker jouw vraag hoe duidelijker jij je antwoord krijgt. We gaan kijken waar je tegenaan loopt en hoe je situaties graag anders zou willen zien. Ik stem me op de natuur en op jou af zodat ik snel en energetisch met je mee kan voelen. Zo kan het zijn dat er onder jouw vraag een andere vraag ligt waar het daadwerkelijk over mag gaan.

De vragen die je hebt kunnen te maken hebben met jezelf, je gezin, relaties of je werk. Het maakt niet uit wat je vraag is, omdat het altijd verbonden is met jou. En vaak ook met je eigen gezin van herkomst.

Door de vragen die ik je stel en de natuur erbij te betrekken ontvouwt zich al gauw waar de kern van je ervaren probleem over gaat. Wat er in je hoofd en gevoel afspeelt visualiseert de natuur voor jou. Dit is vooral heel fijn voor mensen die beelddenkers zijn, want je ziet het werkelijk voor je. Vaak ligt er een blokkade voor het antwoord die je wilt ontvangen en daar gaan we mee aan de slag. Korte tijd daarna krijg jij het inzicht en antwoord. Door met de blokkade te werken lost deze op en komt er nieuwe ruimte in je vrij. Ruimte die jij als ouder opnieuw gaat invullen maar nu vanuit je volwassenheid in plaats van uit je kind-zijn (zoals je vroeger deed). Nu kan jij daar zelf een keuze in maken, hoe fijn is dat!

Zweverig?
Werken in de natuur  heeft niets met zweverigheid te maken. Sterker nog: het laat je aarden en snel terugkomen bij jezelf. Doordat je buiten bent geef je jezelf letterlijk alle ruimte.  Ik zeg altijd: zakt de moed je in de schoenen, voel je de zwaarte van je leven in je lijf? Ga er dan niet bij zitten, maar ga ermee aan de wandel! Door beweging kom je in beweging! De stress en onrust die je eventueel ervaart (zeker als hooggevoelige ouder) kan je makkelijker loslaten omdat je in de natuur makkelijker uit je hoofd en in je gevoel kan komen. En daar liggen nou net al jouw antwoorden!

Aan de slag met nieuwe inzichten
We verankeren jou nieuwe inzichten zodat het zich zet in jouw innerlijk wereld. Je hebt eerst inzicht nodig om je bewust te worden over hoe je dingen anders wil gaan doen. Vervolgens help ik je om het nieuwe te integreren in je (gezins)leven. Je komt weer in je eigen kracht waardoor jij het roer weer in handen hebt. Mijn ervaring is dat je met Wandel/natuurcoaching grote sprongen kunt maken in je bewustwording omdat de natuur je precies laat zien wat jouw aandacht vraagt.

Als je wilt krijg je tussentijds ontspanningsoefeningen, meditaties, visualisaties of ademoefeningen mee. Net naar gelang wat nodig is en naar jouw behoefte. Dit helpt je om bepaalde patronen (nog meer) los te laten en jezelf de ruimte te geven om met de nieuwe inzichten aan de slag te gaan.

Wandel – en Natuurcoaching gaat niet zozeer over veel kilometers lopen, maar om het letterlijk stilstaan bij wat er bij jou van binnen beweegt.

Lees hier ervaringen van ouders die je voor zijn gegaan. Probeer eens wat anders en er gebeurt ook iets anders. Ik ontmoet je graag op jouw pad!

Nicoline Valkenburgh
www.natuurlijkgezinscoaching.nl

Deel deze info in zijn geheel met anderen met vermelding van mijn naam...... Share on FacebookShare on LinkedInEmail this to someone